Montessori Moj Svet

»Pomagaj mi, da naredim sam!«

Otroci na uricah imajo možnost individualnega dela z materiali montessori na različnih razvojnih področjih, ob tem pa imajo pomembno vlogo socialni stiki z drugimi otroki v skupini (tako spontani kot tudi vodeni-črta in igra tišine ter malica).

Otroci so v starostno heterogenih skupinah, kar jim omogoča, da starejši pomagajo mlajšim in se učijo potrpežljivosti,skrbi in spoštovanja s pomočjo izkušenj z mlajšimi otroki; vzajemno pa mlajši pridobivajo znanja in se učijo socializacije od starejših otrok. Prostor je pripravljen po metodi montessori, otroci pa se lahko v času uric lahko prosto gibljejo ter izbirajo delo.  

V 1. starostno skupino so vabljeni otroci skupaj z enim od staršev, da skupaj odkrivajo možnosti dela v zanj pripravljenem okolju. Otroci iz 2. starostne skupine pa ostanejo z ostalimi vrstniki s pedagogom montessori.

Montessori za dojenčke

Pripravljamo prav posebno skupino za najmlajše - montessori za dojenčke (3-15 mesecev) in mamice:

• Okolje montessori bo prilagojeno dojenčkom, ki opazujejo, posegajo po predmetih, sedijo, se plazijo, postavljajo na noge, zmorejo narediti prve korake ali pa že samostojno hodijo.

•  Nizke police, zanimivi materiali in možnost socializacije dojenčke privablja, da raziskujejo z vsemi čutili. Starši boste ta čas lahko mirno opazovali svojega otroka in pridobili ideje za delo ter se učili prepoznavanja otrokovih notranjih in razvojnih potreb. Srečanje je lahko dragocena izkušnja, da se povežete z otrokom, saj si vzamete čas le zanj in se takrat učita drug od drugega.

• Skozi potek uric montessori za dojenčke se dojenčki zelo radi družijo med seboj, opazujejo, poslušajo in odzivajo drug na drugega. Spontano se privajajo socializacije in v harmoniji pridobivajo občutek varnosti, kar jim omogoča lažji prehod v vrtec, predno se mora mamica vrniti v službo.

Montessori urice v Krškem

Urice montessori izvajamo v Krškem vse od leta 2014, ko smo pričeli le z eno skupino 2. starostne skupine. Letošnje leto nam je svoje prostore namenil tudi Mladinski center Krško, kjer bomo izvajali sledeče programe montessori vsak torek od oktobra do maja.

• Program za starost 3 - 15 mesecev: torek ob 10h.
• Program za starost 1 - 3 let: torek ob 15.30. Možnost eno-semesterskega ali celoletnega obiska
• Program za starost 3 - 6 let: torek ob 17h. Možnost eno-semesterskega ali celoletnega obiska

Kontakt za prijavo:
• Glej "Prijavnica" na dnu spletne strani

Program montessori Zbilje

Moj svet je dobil priložnost razširiti svoje znanje in delo z otroki tudi ob Zbiljskem jezeru.
Ponosno prvič odpiramo svoja vrata v mesecu oktobru in že veselo zbiramo prijave za urice. Prijave so omejene, saj želimo zagotoviti kvalitetno delo in se posvetiti vašim malčkom in staršem v manjši, intimnejši skupinici:

• Program za najmlajše 3- 18mesecev : vsak torek in/ali četrtek ob 9.30. Program je zasnovan v sklopu 10ih zaporednih ur. Urice lahko obiskujete 1x ali 2x - tedensko.

• Program za 3 - 6 let : torek in / ali četrtek ob 17h . Ob prijavi navedite ali želite, da vaš otrok obiskuje urice 1x ali 2x tedensko. Urice potekajo od oktobra do maja, obiskovanje je namenjeno celoletnemu obisku, kajti program je zasnovan celostno in na ta način otroku lahko približamo pedagogiko montessori v pravi podobi. Možno pa je tudi le 1-semestrsko obiskovanje programa.

Kontakt za prijavo:
• Glej "Prijavnica" na dnu spletne strani

Program montessori v Domžalah

Odpiramo tudi program montessori za otroke in malčke v Domžalah.
Urice so namenjene otrokom in staršem, ki pedagogiko montessori še ne poznajo a hkrati tudi tistim, ki jim je že spremenila življenje.
Seznam programov in urnik:

• Program za starost 3 - 15 mesecev: Četrtek ob 10h. Program je zasnovan v sklopu 10ih zaporednih ur.

• Program za starost 3 - 6 let: Sreda ob 17h. Urice potekajo od oktobra do maja, obiskovanje je namenjeno celoletnemu obisku, kajti program je zasnovan celostno in na ta način otroku lahko približamo pedagogiko montessori v pravi podobi. V kolikor je želja, pa je mogoče tudi 1-semestrsko obiskovanje programa.

Kontakt za prijavo:
• Glej "Prijavnica" na dnu spletne strani

Prijavnica

Kontaktirajte nas

Telefon: 031 705 146
Telefon: 031 621 003
Email: 

Spremljajte nas

Spremljajte nas lahko preko Facebook profila in preko Instagrama:

Pišite nam:

© 2021 by Moj Svet. Vse pravice pridržane.