O nas

Tamara Gale Bešinsky

Sem ponosna mama dveh deklic, žena, pedagoginja montessori, ljubiteljica narave in ljubiteljska popotnica. Rada plešem, smučam, plavam, berem za dušo in za nenehno bogatitev možgančkov.

V času šolanja na Teološki fakulteti sem spoznala svoje poslanstvo - otroci. Takrat sem se kot prostovoljka odločila za pomoč otrokom pri dveh dejavnostih; prva je bila plavanje s pomočjo koncepta Halliwick z otroci s cerebralno paralizo na centru IRS Soča.  Druga pa je bila odprava v Peru z društvom POTA, kjer sem pomagala pri vzgoji in učenju sirot v centru Cuidad de los Ninos v revnem in precej nevarnem obrobju Lime. Ljubezen do otrok, njihova iskenost in zvedavost po vsesplošnem znanju je pustila pečat in prižgala plamen, zato sem se po dokončani diplomi odločila še za študij pedagogike montessori.

Delo vzgojiteljice montessori v vrtcu sem opravljala vse do trenutka, ko sem se odločila posvetiti več časa svoji družini in se obenem posvetiti samostojnemu kreativnemu delu. V času porodniške, ko sem pripravljala okolje za svojega otroka, sem ugotovila pomanjkanje ponudb s pohištvom montessori v Sloveniji. Tako je vzklila želja po pomoči staršem, ki želijo svojim otrokom ponuditi okolje, v katerem se bo otrok lahko samostojno gibal in odraščal.

V zadnjih 3 letih pa me navdušujejo tudi otroci s posebnimi potrebami, s katerimi imam priložnost delovanja in raziskovanja pedagogike montessori na njim ustrezen način, v javnem zavodu CIRIUS Kamnik. S svojim znanjem in izkušnjami ter z elementi montessori želim obogatiti delo otrokom s posebnimi potrebami v tamkajšnjem okolju, kar zahteva veliko didaktične improvizacije, usklajevanja in individualnih prilagoditev.

Kontaktirajte nas

Telefon: 031 621 003
Email: 

Spremljajte nas

Spremljajte nas lahko preko Facebook profila in preko Instagrama:

Pišite nam:

© by Moj Svet. Vse pravice pridržane.